Home » Vilket vapenskåp är bäst

Vilket vapenskåp är bäst

  • by

När man ska köpa vapenskåp i Stockholm ser man snabbt att det finns ett relativt stort urval. Det viktiga är naturligtvis att det uppfyller statens lagar och regler för förvaring av vapen. Men i övrigt kan man välja mellan ett flertal modeller, beroende på vad man ska förvara i skåpet.

MA14-nyckelDet första man brukar bestämma är storleken på skåpet. Har man gevär eller andra större vapen, kan man behöva ett högre skåp. Ska man bara förvara pistoler eller mindre vapen, kanske det räcker med ett litet skåp. Eftersom även ammunition måste förvaras på ett säkert sätt ska man se till att ha tillräckligt med plats för denna.

En anledning till att många väljer att köpa vapenskåp i Stockholm modell stor, även om de inte direkt behöver det, är lagen om fastbultning. Ett skåp som väger mindre än 150 kg måste skruvas fast i golv och vägg. Detta kan vara ett problem om man bor i hyreshus, till exempel. Då måste man ha tillstånd från värden, och det är inte alltid lätt att få. Genom att välja ett lite större skåp slipper man detta problem. Detta är även en fördel om man behöver flytta skåpet, även om det är ganska tungt.

Något som ska hålla i åtanke när man ska köpa vapenskåp i Stockholm är vilken typ av lås man vill ha. Allt fler väljer ett kombinationslås med siffror eller ett elektroniskt lås, istället för ett nyckellås. Det är lätt att gömma koden på ett säkert ställe, ifall man skulle glömma den. I vissa fall tillverkas skåpen med nyckellås, om man vill ha kombinationslås är det ett tillval. Det viktiga är att låset har tre kolvar och att det inte belastar låset när man vrider om. Många lås har en speciell mekanism som blockerar låset om man försöker bryta sig in.

Det är vanligt att man förvarar andra värdesaker i sitt vapenskåp. Om detta är fallet ska man vara extra noga med att köpa vapenskåp i Stockholm som är brandsäkert. Höga temperatur vid brand kan skada papper och dokument, även om själva elden inte kommer in i skåpet. Man ska också välja ett vattentätt skåp om man planerar att förvara sitt vapenskåp i källare eller garage. Det blir ofta fuktigt, och man vill inte att vapnen ska mögla eller bli obrukbara på annat sätt. Man kan därför se att det finns flera bra vapenskåp på marknaden. Det viktiga är att se sig omkring och skaffa ett som passar ens egna, unika behov.

Leave a Reply