Home » Vårstädning i Stockholm

Vårstädning i Stockholm

  • by

Ett av de tidigaste vårtecknen, förutom tussilagon, är att man börjar röja upp efter vintern. Det är mycket sand och smuts som ska bort, för det som göms i snö kommer upp i tö. Man sopar och kör bort mycket, för att sedan ta itu med blommor och rabatter. De flesta känner sig glada och ivriga att komma igång.

MA84-vårstädningMånga bostadsrättsföreningar anordnar med speciella dagar för vårstädning i Stockholm. Ofta tar man ett par lördagar då alla hjälps åt med att snygga till de allmäna utrymmen. Man hyr in redskap om man inte kan ta med sig sina egna. Det brukar finnas något att göra för alla åldrar och kunnighet. Det är ganska vanligt att man får betala någon form av böter om man inte ställer upp, att städa är något som är viktigt för alla familjer. Alla tycker om att njuta av sommaren, och då måste det bli rent först.

Även privatpersoner sätter igång med vårstädning i Stockholm. Om man inte har tid eller ork att göra det själv finns det olika firmor man kan anlita. Dessa har all den utrustning som behövs för att få bort all sand, samt snygga upp i trädgården. Vare sig man har förberett mycket under hösten, eller inte, kan de ta hand om resten. Många tycker att det är skönt att slippa denna del av utomhusarbetet, medan andra inte alls har något emot vårstädning i Stockholm. Det är därför bra att man har en valmöjlighet.

Vårstädning brukar också inkludera det egna hemmet, det är så skönt att få ut all kyla och mörker. I samband med att den varma årstiden kommer igång brukar man se skavanker och slitna delar på huset. Om man ända låter trädgården få en riktig vårstädning i Stockholm kan det vara en bra ide’ att komplettera med lite färg på huset. Ibland behöver man bara snygga till snickarglädjen och knutarna, de är ofta vita och brukar bli fula fortare än resten av huset.

Det blir många kilon med sand som tittar fram när snödrivorna smälter bort. För att undvika att det dammar allt för mycket när man sopar upp det, kan man spola med vatten. Det finns speciella maskiner som kombinerar sopning med vatten, och det blir mycket rent och fint efteråt. Bortkörning av sanden brukar vara inkluderad när man lejer någon till denna vårstädning. Annars kan man kontakta dem separat för att bli av med sanden.

Leave a Reply