Home » Vad man kan göra på ett spa

Vad man kan göra på ett spa

  • by

När man hör ordet spa för det gärna tanken till lugn musik och bassänger med varmt vatten. Även om detta stämmer är det dock bara en del av ett nytt spapaket. Nu för tiden ingår det så mycket mer på ett spa.

MA28-massageDet är klart att vatten fortfarande är viktigt på ett spa. Man renar kroppen både inifrån och utanpå. Ofta finns det simbassänger och bastu, där man verkligen kan ge kroppen en genomkörning för att sedan slappna av. Sund mat och dryck är också ofta en stor del av en spa upplevelse. Om man tar ett nytt spapaket över en helg, till exempel, brukar det ingå en fin middag eller buffet.

På ett spa brukar det finns olika sorters behandlingar att välja mellan. Man kan riktigt skämma bort sig själv, även om man bara är där en dag eller två. Ansiktsbehandlingar, peeling, på vissa spa kan man till och med bleka tänderna. De flesta använder sig både av krämer och maskiner för en komplett behandling.

Något annat som man gärna kopplar ihop med ett nytt spapaket är kroppsbehandlingar. Traditionell massage har alltid funnits på ett spa, men idag kan man även pröva på lite nyare former av behandlingar. Egentligen är de inte så nya eftersom man praktiserat dem länge i andra länder. Med en stenmassage alternerar man mellan varma lavastenar och kalla marmorstenar. Detta ger en djupgående stimulans av blodcirkulationen och man känner sig mycket avslappnad efteråt.

Andra spa använder sig av lera eller alger för att ge kroppen en fantastisk upplevelse. I ett nytt spapaket kan det till exempel ingå total inpackning i mineralrik lera som gör gott för både muskler och hud. Även ansiktet får sig en lermask. Efter att man tvättat av sig all lera brukar man avsluta med en kroppsmassage för att verkligen nå ner på djupet. Man kan också ta en bodyscrub för att riktigt rengöra huden på hela kroppen, det blir som en renande massage.

På vissa spa har man tillgång till sjukgymnaster och naprapater, det beror lite på vad man har för inriktning. En del ställen satsar mer på skönhet och njutning, medan andra spa är som en liten kurort. Ibland kan man få en duobehandling, där man behandlas tillsammans med en vän. Det kan till exempel vara ett skönt bubbelbad samtidigt som man får ansiktsbehandling eller massage. Ett trevligt sätt att uppleva gemenskap med någon man har kär.

Leave a Reply