Home » Så använder du Office i mobilen

Så använder du Office i mobilen

  • by

Det finns mycket du kan göra i mobiltelefonen. Många har inte så mycket mer än den för att klara av allt de vill åstadkomma på nätet. Förutom att ringa och messa folk naturligtvis, som en hel del personer fortfarande gör. Ibland verkar det som att allting sker online. Om du vill hålla kontakten med dina nära och kära måste du ha minst en profil. Och vara aktiv med den också.

Men många jobbar också från mobilen. De använder den till att surfa men också till att skriva dokument av olika slag. Framför allt läsa det som de tar med sig från jobbet eller som andra skickar dem. Detta gör det lättare att jobba så gott som var som helst. Du kanske inte kan sätta på datorn, men en liten mobil är enkel att använda.

Lär känna dina verktyg

Många känner inte till alla de möjligheter som finns i dagens elektroniska värld. Det är lätt hänt att halka på efterkälken. Uppdateringarna och nyheterna är en stadig ström av information. Om du inte har ett intresse eller redan kan lite om det hela är det inte alltid så enkelt att hänga med. Men dessa verktyg som du har till ditt förfogande kan göra stor skillnad. Din arbetsdag kan bli mer effektiv. Det kan handla om en företagsanpassad excelkurs.

Excel är ett utmärkt redskap som kan förenkla ditt liv. Det är lätt att göra uppställningar och kombinera olika konton eller grupper. Du kan göra flera ark som hänger ihop, och koppla samma allt till en helhet. Lär dig utnyttja det så mycket som möjligt. Egentligen gäller detta allt som har med datorer att göra. De är till för att göra livet lättare, både hemma och på jobbet. Men de flesta använder bara en bråkdel av vad de klarar av. Windows 10 är viktigt att kunna.

När det krånglar

Datorer är nödvändiga för det dagliga livet. Det finns folk som lever utanför elledningar och internet, men då är det ett medvetet val som inte alltid är så lätt att följa. Vanligt folk jobbar med datorer och använder dem även privat. Och ibland så driver de dig till vansinne. Det som ofta är så jobbigt är att du kan tillräckligt om dem för att bruka dem. Men när det krånglar kan du lätt bli gråhårig.

PC För Alla skriver i en artikel om hur du startar Office i felsäkert läge. Liknande artiklar är bra att läsa. För de flesta stöter på samma problem som du. En helt vanlig person hamnar sällan i en situation som är unik. Du kommer helt enkelt inte så långt, utan kan vanligtvis lösa problemet långt innan dess. Naturligtvis kan det vara skönt med en bra support för IT på arbetsplatsen. Någon som du kan kontakta för stora och små problem. Men annars är det mesta skrivet på nätet, och du kan dra nytta av andras erfarenheter.

Gamla godingar som fortfarande fungerar

De flesta tänker inte på det men datorer har nu funnits ett bra tag. Inte bara de stora modellerna som militärerna i Amerika använde för så länge sedan. Men de modernare varianterna som fanns tillgängliga för gemene man. I alla fall för de flesta kontor. Ingen behöver längre programmera sin dator för att kunna skriva ut dokument eller etiketter. Istället har det redan gjorts för dig. Mjukvara som gör det lättare att använda dessa digitala hjälpmedel är sofistikerad men allmänt tillgänglig.

Excel firar 30 år. Läs mer i denna artikel i Computer Sweden. Det är bra länge, ett program som används av miljontals personer varje dag. Word, Excel, Access och Power Point är vardagsuttryck som till och med barn känner till. I skolorna undervisas det i hur du använder en dator redan från de lägre klasserna, till och med på dagis. Det är en bra förberedelse för den verkliga världen och för arbetslivet. Ju bättre du är på att hantera datorer och dess program desto lättare är det för dig att få en bra utbildning och även en anställning.

Mobilen framför allt

Så var det då mobilen och allt du kan göra med den. Det har varit en del hinder på vägen. Till att börja med tänkte sig datajättarna att de skulle ha en telefon som var specialiserad på Windows, Office och liknande nödvändigheter. Men det visade sig inte fungera så bra. Folk har antingen iPhone eller Android idag, och det gäller att anpassa sig till dessa.

Om Windows 10 i mobilen kan du läsa i den här artikeln i PC För Alla. Det har varit lite krångligt att få igång det, i alla fall i den utsträckning som planerats. Redan nu så använder många mobilen till att jobba på nätet eller göra andra saker. Bland det som satts upp som mål är att koppla samman din dator med mobilen så att du kan ha en så smidig övergång mellan de två som möjligt.

Mycket har alltså redan gjorts, nu jobbar de på finslipningen. Många föredrar nämligen att sitta vid en dator när de håller på med olika dokument. Trots att dagens mobiler har stora skärmar så är det inte riktigt det samma som en dataskärm. Plus att du ofta har så mycket mer på datorn. Men med internet och olika molntjänster så har en helt ny värld öppnat upp sig. Vilket naturligtvis är orsaken till att det satsas så mycket på mobilerna.

Ett riktigt bra Office-paket

Office hör till ett av de vanligaste paketen som används idag. Det är relativt billigt och verkligen användarvänligt. Du kan antingen abonnera på det så att du hela tiden har det till hands. Ett alternativ är att köpa ett år i taget, du kan välja mellan om du vill ha för bara en eller flera enheter.

Att ha Office i både mobilen och på datorn kan göra att du sparar mycket tid. Alla vet att tid är pengar. Genom att ha allting tillgängligt kan du till exempel utnyttja den tid du pendlar. Naturligtvis har alla tid för sig själva. Du måste inte jobba varje ledig minut. Men för en del kan det löna sig att fortsätta med sina uppgifter helt tills de kommer hem, för att sedan kunna slappna av och inte tänka mer på arbete.

Sedan finns det så mycket roligt du kan göra för dig själv med Office. Det har blivit lättare att trycka böcker, speciellt om du gör dem i e-format. Det måste inte vara en roman, utan kan lika gärna vara en Själv-hjälp bok. Berätta om något du är bra på och som du vill dela med dig av. Plus att många sysslar med en hobby på sidan av, och behöver skriva ut olika saker. Det finns alltid en bra anledning till att använda Office, vilket är orsaken till att det ofta finns med när du köper en ny dator.

Jobba med mobilen

Du kan säga vad du vill om mobiler men de är behändiga att ha. Dagens varianter är verkligen som små datorer. Om du har en bra smartphone så behöver du inte så mycket mer egentligen. Lär känna din telefon och allt den kan göra för dig. Android kan betyda olika saker beroende på vilka appar det handlar om. iPhone är en värld för sig själv, med alla andra Apples produkter. Se hur du kan få Office i telefonen på allra bästa sätt.

Leave a Reply