Home » Rensa dina datafiler permanent

Rensa dina datafiler permanent

  • by

En del är väldigt noga med att ta hand om sin dator och rensar den därmed regelbundet och gör en backup på viktiga filer. Men alla är så klart inte lika inriktade på det här med filhantering. Som tur är finns det hjälp att få om det skulle behövas.

594-4-filhanteringI de allra flesta fall vill vi få tillbaka filer som har råkat skadas eller som har raderats. Dock kan det också finnas gånger då vi helst av allt vill radera filer permanent och säkert av olika anledningar. Och med tanke på hur många sätt det finns att återställa borttagen och skadad data är det inte helt säkert att det du kastar i papperskorgen i datorn är permanent borta.

Ibas hjälper företag och privatpersoner att radera filer permanent och 100% säkert via ett så kallat filraderingsverktyg som du kan använda enkelt. Det här verktyget låter dig radera det du markerar helt och hållet och förenklar därmed din vardag då du inte behöver oroa dig för att datafiler skall kunna återupplivas.

Makulera dina datorfiler

Med filraderingsverktyget kommer du att kunna ta bort filer och mappar på allt från datorer, servrar och virtuella maskiner. Det fungerar ypperligt att använda för att radera exempelvis dokument skapade i Microsoft Excel, Word eller PowerPoint liksom PDF-filer, bilder, papperskorgar och så vidare. Med hjälp av verktyget slipper du risken att drabbas av så kallat dataläckage.

Se bara till att du är helt och hållet säker på att du vill ta bort de datafiler du markerar innan du väl väljer att makulera dem. För här handlar det verkligen om att 100% av den data du väljer tas bort. Därmed är det helt omöjligt att återställa dessa filer efteråt.

Finns program för räddning

Har du nu däremot drabbats av oturen att din dator har havererat och du vill få tillbaka dina skadade eller raderade datafiler finns det faktiskt en räddning då också. Det finns ett enkelt program som du kan köpa som både privatperson och företagare som tillåter dig återställa exempelvis dokument och bilder som du trodde vara försvunna för gott.

Och det kan ju kännas tryggt att veta att det finns en sådan tjänst och möjlighet. För det är lätt att glömma bort och skjuta upp att göra en backup på innehållet i datorn och plötsligt en dag så vill den inte längre starta eller så ger den upp under tiden du använder den.

Leave a Reply