Home » Nyttan av att simma med våtdräkt

Nyttan av att simma med våtdräkt

  • by

De allra flesta har bara på sig en baddräkt eller badbyxor när de går för en simtur. Vattnet kanske kan vara lite kallt i havet, men med solen som värmer så brukar det gå över efter ett tag. En del barn vägrar gå upp förrän de är alldeles blåa om läpparna och måste sitta inlindade i en handduk för att tina upp. Allt detta är en del av den svenska sommaren och något som man är van vid. Men det finns tillfällen då det är bäst att använda sig av en våtdräkt när man simmar.

718-5-simma-med-vatdraktMånga tävlingar inom simning, vare sig det handlar om välgörenhet eller annat, hålls på höst och vår. Då kan det vara nog så kallt i vattnet och en våtdräkt kan göra stor skillnad. Faktum är att man inte rekommenderar en simtur då utan att skydda sig. Den sitter åt runt kroppen så att man varken är för varm eller för kall, samtidigt som den kan ge en god position i vattnet vilket gör att det går snabbare att simma.

Olika sorters våtdräkter

Det finns flera olika modeller och material för våtdräkter, något som passar varje tillfälle. En del föredrar en dräkt med korta ben och armar, man får större rörelsefrihet även om själva kroppen hålls varm. Andra har både långa ben och ärmar, allt efter ens behov. Men också materialet och kvaliteten på den samma kan avgöra om det är den bästa våtdräkten för en viss sport. Froggy.se erbjuder en billig våtdräkt som kan användas flitigt.

När man snorklar eller surfar i varmare länder kan det vara bra med en våtdräkt. Den skyddar ju också mot solen så att man inte bränner sig lika lätt. För att inte tala om olika växter och djur som kan göra en illa. Detta visar samtidigt på att det är viktigt att välja en våtdräkt som är avsedd för den sport man ska utöva. Att surfa i Norden en kall decemberdag kräver något annat än när man snorklar i Karibien. Därför ska man läsa på noga och jämföra de olika sorterna som finns för att ha en riktigt fin upplevelse. All information du behöver finns på http://froggy.se .

Bland annat så är antal lager av vikt för hur mycket en våtdräkt skyddar. En del är fodrade med microflis och är gjorda av material som är både vattenavstötande och hållbara. Man jobbar hela tiden hårt på att ta fram nyare och bättre material som är både lämpade för vatten och samtidigt håller personen varm och skön.

Härligt långa simturer

En sport som ökat i popularitet är triathlon och liknande arrangemang där ens uthållighet och styrka sätts på prov. Här brukar vanligtvis simning ingå och distanserna kan bli ganska långa och hårda. Med en våtdräkt så håller man både värmen och flyter lite bättre i vattnet. Den är också bra vid träning, speciellt om man utnyttjar alla de fina vattendrag som finns runt om i landet. Helsingborgs Dagblad skriver här om en simtur med våtdräkt.

Sverige har många fina sjöar och även en mycket lång kustlinje. Men klimatet är relativt kallt och även på sommaren så värms inte djupare vatten upp så mycket. Därför kan en våtdräkt vara bra för både barn och vuxna. De kommer i mycket små storlekar, så även de allra minsta kan vara med. Det är ett bra sätt för dem att vänja sig vid vatten, utan att behöva frysa eller känna sig utsatta. För att riktigt kunna njuta av bad och vattensport, oavsett var man befinner sig i världen, så är en ordentlig våtdräkt ett bra alternativ. De skyddar mot det mesta och håller en varm och smidig.

Leave a Reply