Home » Namnband till kläder

Namnband till kläder

  • by

Varje år tappas det bort en hel del kläder på dagis och fritids, för att inte nämna i de vanliga skolorna. Vare sig man har gott om pengar eller inte är det ett slöseri med både tid och pengar. För att undvika att dessa situationer uppstår, kan man helt enkelt skaffa namnband till kläder.

MU112-namnlappar

Det finns olika varianter med namnband till kläder. En del är vävda och ser mycket eleganta ut. Man syr fast dem på ett lämpligt ställe, gärna där det syns väl. Annars brukar man kunna få dem i en variant som man stryker fast direkt på kläderna. Det passar till de flesta material och man kan lätt tvätta kläderna i maskin trots namnlapparna.

Förutom namnband till kläder finns det också tillfällen när det kan vara bra med ett id armband. Det är som en sorts märkning- av barnet. Man skriver den information man vill ge på id armband och sätter sedan fast det runt barnets handled. Det är en utmärkt ide’ när man går till ett köpcentrum, en nöjespark eller andra ställen med mycket folk. Även om man är mycket försiktig så händer det trots allt att barnet skiljs från föräldrarna.

Många skriver till exempel upp föräldrarnas mobilnummer på barnets id armband, så man snabbt kan få tag på dem om barnet skulle komma bort. Barnet kan mycket väl vara i goda händer, men om de inte får se mamma eller pappa ganska fort så blir de ofta ledsna och oroliga. Nu för tiden har de flesta mobiltelefon, så vem som helst kan ringa upp föräldrarna med en gång.

Genom att tänka efter lite i förväg kan man förhindra många tråkiga situationer. Både namnlappar och id armband är saker som inte kostar så mycket men som kan göra stor skillnad, speciellt för barnen. Det kan ta lite tid att beställa och stryka fast eller märka kläderna, men i längden sparar man både tid och pengar. De flesta skolor sätter någon form av identifikation på barnen när man åker på utflykt, till exempel. Barnets klass och sektion, kanske också vilken skola.

Många föräldrar märker även barnens kläder med lite mer information än bara namnet. Det gör det lättare för vilken personal som helst som hittar kläderna att veta var de hör hemma. En del skolor är ganska stora, med många barn som passerar varje dag. Då kan lite mer specifik information göra att man får tillbaka kläderna bra mycket snabbare.

Leave a Reply