Home » Mycket att gora i Stockholm

Mycket att gora i Stockholm

  • by

Det finns inget tvivel om saken att Sveriges huvudstad har mycket att erbjuda. Oavsett vilka intressen man har- de finns lätt tillgängliga i Stockholm. Här är det fullt av nöjen, natur, kultur och olika aktiviteter. De flesta åker hem mycket nöjda efter ett besök, och med mycket att smälta och tänka på.

778-4-stockholm-skӓrgårdenI Stockholm kan man gå mellan flera av sevärdheterna och upplevelserna, men det offentliga transportsystemet är också väl utvecklat. En del föredrar att bo på hotell lite i utkanten av staden och sedan ta tunnelbana eller tåg in till centrum. Eller så bor man mitt inne i smeten för att supa in atmosfären hela dygnet runt.

Vad kan man ta sig till i Stockholm?

Alla har sina egna intressen och saker de vill uppleva. För en del är natur och friluftsliv viktigt, man vill komma ut i friska luften. Från Stockholms kajer så går det färjor hela tiden, det är snabbt och enkelt att komma ut i skärgården. Men även inne i staden har man stora grönområden, inte minst Djurgården som är populärt och lätt tillgängligt. Det finns ett antal stora parker som är väl skötta och inbjudande, och där man lätt kan promenera eller ha en liten picknick.

Något man absolut inte får missa i Stockholm är att äta på en av de många trevliga restauranger och matserveringar som finns. Något som bara fortsätter att växa är etniska matställen, från världens alla hörn. Mister French är en bra och mysig fiskrestaurang som ligger i på Skeppsbrokajen i Gamla stan. För det mesta har man fransk mat, men med svenska inlägg. Mycket att välja på med det bästa från båda kök.

Stockholm och kultur

Det är svårt att komma till denna stad och inte få med sig lite kultur. Här ligger det museum och konstgallerier sida vid sida, vissa gamla och välkända, andra nya men intressanta. Wasaskeppet, Nordiska museet, Wetterling galleri, listan är lång och varierad. Det är inte bara på vintern som det är skönt att besöka ett museum eller galleri, det är något man kan göra hela året runt. Vissa utställningar är fasta, men det finns också hela tiden tillfälliga evenemang och utställningar.

För nöjen och musik är listan minst lika lång, både klassiskt och mer modernt. Nattlivet i staden är livligt och dynamiskt, med flera bra klubbar och inneställen. Operan och Konserthuset har ständigt nya produktioner, med en blandad repertoir. Många tycker om att ta sig en matbit lite senare på dagen, för att sedan gå till de olika aktiviteterna de valt ut. Mister French är kända för deras generösa bruncher, se meny och pris för deras brunch här. Eller så går man på någon form av konsert först för att sedan äta middag på en av de många krogar eller finare restauranger som finns här.

Stockholm året runt

Det finns alltid något att göra i denna vackra stad, även om gatulivet naturligtvis blir mer livligt under sommarmånaderna. Då kommer gatumusikanterna och övriga nöjesaktiviteter fram, Kungsträdgården och andra delar av staden förvandlas till ett sjudande nöjesfält. Folk trivs när det är varmt och soligt, och många gator och torg är vackert dekorerade. Stockholm är en ren stad, där man kan njuta av omgivningarna och till och med fiska från kajerna. Här är en lista på gratis saker att göra i Stockholm.

Men även på vintern är detta en stad som är väl värt ett besök. Att åka skridskor är alltid trevligt, för att sedan gå på kafe’ och dricka varm choklad med kanelbulle. Det finns vanligtvis fina isar både i Kungsan och i Vasaparken. Sedan kan man alltid ta sig till Hammarbybacken för att åka lite slalom i en av dess fyra backar. En dag på Centralbadet kommer att göra gott för både kropp och själ.

Sedan finns det alla de museer som är öppna året runt, det räcker bra långt. Speciella festivaler och evenemang är alltid roligt, då samlas det stora grupper av personer som har samma intressen.  Kulturfestivalen, Stockholm Rocks, Maraton, och så vidare. Ett besök till Stockholm är alltid intressant och man kan vara precis så aktiv och nyfiken som man har lust med. Allt ligger inom räckhåll och det är gott om saker att se och uppleva för hela familjen.

Leave a Reply