Home » Maten som ger dig mer tid att mingla

Maten som ger dig mer tid att mingla

  • by

Det finns många saker att fira i livet och en sak som firanden har gemensamt i allmänhet är mat. Att samlas runt något gott att äta kan ju faktiskt få de allra flesta att öppna upp sig och trivas tillsammans. Det är helt enkelt ett bra sätt att lära känna nya människor under trevliga omständigheter.

Den som någon gång arrangerat ett kalas eller något roligt på jobbet vet att det kräver en hel del jobb även om det såklart också är skoj att göra. Maten är en central del av alla kalas och maten som ger dig mer tid att mingla är något som de flesta värdar eller värdinnor söker efter med ljus och lykta.

Catering har blivit allt vanligare på marknaden idag och detta är inte så konstigt eftersom det har ett antal fördelar att välja cateringmat.

Fördelar med att välja catering

  • Du sparar tid som du istället kan lägga på andra och roligare saker än att jaga runt i köket. Det är speciellt fördelaktigt att satsa på catering om du ska ha en stor sammankomst men även mer intima kalas drar nytta av att välja catering av denna anledning. Catering är maten som ger dig mer tid att mingla med dina gäster och detta är något du aldrig kommer att ångra.
  • Du får hög kvalitet på maten. Cateringmat är gjort av professionella kockar och du kan därför lita på att maten håller hög nivå. Detta betyder att du slipper oroa dig över om alla gillar det du serverar, istället kan du njuta av att få välja härliga favoriter och nya överraskningar som ska serveras på kalaset.

Ibland bjuder livet på lite extra roliga kalaset så som jämna födelsedagar, examensfester och så bröllop såklart. Nyfiken på spännande mat – letar du riktigt bra bröllops catering i Stockholm finns det ett par riktigt bra alternativ för dig som vill kunna njuta till fullo av dagen. Det är ju trots allt en dag som troligen bara kommer en gång i livet så därför gäller det att passa på.

Som företagare vet du att det ibland finns tillfällen då du vill kunna bjuda på något trevligt. Kanske handlar det om ett möte med nya potentiella kunder eller att ni vill fira en stor affär. Intresserad av att veta vart du kan vända dig – hos freshcatering.se kan du köpa mat till företag för såväl stora som små sammankomster som ni ställer till med i just din verksamhet.

Tänk på detta när du väljer cateringleverantör

  • Som med det mesta i livet bör du alltid ha en budget för hur mycket du kan spendera på din sammankomst. Gäller det något stort som ett bröllop bör budgeten såklart vara lite större än annars men oavsett om det är ett stort kalas eller ett litet bör du alltid veta din budget. Be någon om tips på hur du ska tänka när du skapar en hållbar budget om du känner dig osäker.
  • Kolla med vänner eller familj som har anlitat catering förut. Vare sig du söker maten som ger dig mer tid att mingla eller något extravagant spelar ingen roll. Många anlitar catering så det finns en stor chans att du har många runt omkring dig som kan tipsa dig om bra leverantörer av cateringmat.
  • Sök på nätet efter bra tips. Där lämnar ofta tidigare kunder omdömen om en viss leverantör och dessa är smarta att läsa för alla som vill undvika tråkiga överraskningar när det kommer till något så viktigt som mat till kalaset.
  • Mejla ett cateringföretag du är intresserad av att anlita och ställ de frågor du har. Alternativt kan du välja att bestämma ett möte med dem för att se hur de svarar på dina undringar. Det är av högsta vikt att du känner att du trivs med det val du gjort av leverantör eftersom du såklart inte vill att något ska gå fel under dagen för festen eller sammankomsten.
  • När du har valt ett cateringföretag du tror på så är det till sist viktigt att läsa igenom villkoren för ditt köp av mat. Då vet du precis hur du ska gå till väga om något mot förmodan skulle kännas fel. Det är aldrig en god ide’ att få överraskningar du inte ville ha om du måste klaga på något.

Media tipsar om catering

I tidningar kan man ofta läsa om catering eftersom det blivit ett mycket populärt sätt att ha kalas på bland de allra flesta människor. Maten som ger dig mer tid att mingla är helt enkelt något de allra flesta vill veta mer om.

Har du ett större kalas så som exempelvis ditt bröllop finns det såklart massor att läsa i tidningarna där också. Så lyckas du med bröllopet. Läs mer på den här sidan i Expressen och se om du har tänkt på alla dessa saker för att göra din dag så lyckad som möjligt. Ett bröllop är en stor och viktig dag så du vill ju inte behöva oroa dig över vad som kommer att ske utan istället kunna njuta av dagen till fullo.

Göteborgs-Posten rapporterar i denna artikel om den bästa mingelmaten för hösten och detta är en kul artikel att läsa oavsett vilken årstid det är. Allt handlar ju om inspiration. Låt dig inspireras av maten som ger dig mer tid över till att mingla. Hör mer i det här inslaget i Sveriges Radio och satsa stort inför din nästa sammankomst oavsett om det är på jobbet eller rent privat.

Välj att ha roligt genom att anlita catering

Att fira olika saker är ett sätt att sätta lite guldkant på vardagen, oavsett om det gäller att ni lyckats ro i hamn en stor affär eller om ni firar ert bröllop. Det är helt enkelt dagarna man minns när man är gammal. Genom att läsa på och låta sig inspireras till olika smaker och roliga maträtter så finner man lättare sin väg vad gäller ens nästa kalas.

Maten som ger dig mer tid att mingla är dock det som du borde söka efter och att anlita catering är svaret på hur du kan njuta av tid tillsammans med vänner, kollegor eller familj på ett mycket mer avslappnat sätt.

Livets kalas är inte värda det om de innebär alltför mycket stress på den som står bakom sammankomsten. Därför gäller det att göra smarta val i alla lägen och helt enkelt satsa på att låta proffsen ta hand om maten medan du är en härlig värd eller värdinna.

Det gäller att ta alla möjligheter till att ha det trevligt i ett liv där ingen vet vad som väntar runt hörnet. Att uppmärksamma positiva händelser är ett sätt att göra detta eller om du helt enkelt bara vill visa din uppskattning genom att ha ett kalas. Det är här mingelmat kommer in och du kan numera välja bland allt från storslagna måltider till plockmat, allt beroende på vad det är du söker för din nästa sammankomst. Cateringföretaget ser till att det blir lyckat, oavsett vad det är du vill ha. Allt du behöver göra är att vara tydlig med vad det är du söker och vilken typ av upplevelse det är du vill ha.

Leave a Reply