Home » Inrikesflyg- ett av de basta alternativen

Inrikesflyg- ett av de basta alternativen

  • by

En del reser mycket för jobbet, det är möten eller kundbesök i olika delar av landet så gott som varje vecka. Andra åker på semester ett par gånger om året, besöker familjen eller passar på att uppleva något i detta avlånga land. Oavsett anledningen så är inrikesflyg ett av de bästa alternativen för en resa.

715-4-inrikesflygAnledningen är naturligtvis att det går snabbt. Istället för att använda sin dyrbara tid för att sitta och köra bil eller åka tåg, så kommer man fram på bara ett par timmar. Själva flygtiden är för det mesta kort, och idag ligger många flygplatser på bekvämt avstånd från städer och annan bebyggelse.

Vart går resan?

De flesta större orter i Sverige är sammanknutna med inrikesflyg. I tillägg så kan man resa till olika destinationer i Europa från många av de mindre flygplatserna. Detta gör både jobb och  nöje lättare att hinna med och hantera. Det är inte alls så svårt att flyga över en dag, eller eventuellt stanna en natt, för att delta i ett viktigt möte eller annan träff. Klicka på länken för att hitta flyg stäckan Kalmar Berlin här med Sparrow Aviation.

Idag har det vuxit upp en helt ny kultur runt konferenser, resor och möten. Allt fler väljer att komma samman i närheten av en flygplats, det är centralt för alla involverade. En annan detalj som lett till fler så kallade flygmöten är också att priserna pressats så pass mycket att det lönar sig mer än någonsin att ta inrikesflyget. Man tjänar snabbt in utgiften tack vare att det går så fort att ta sig fram. Tid är pengar, det ligger mycket i detta uttryck. Den tid man sparar in på att komma fram på kortast möjliga tid kan istället användas för andra viktiga uppgifter.

Inrikesflyg för både jobb och nöje

Det har än en gång blivit populärt att semestra i hemlandet, och här finns det bra mycket att se och uppleva. Sverige är fullt av vackra smultronställen, festivaler och evenemang. Sommaren är av naturliga skäl en del av högsäsongen, få länder förvandlas och blomstar upp så mycket under de varma månaderna. Men hela året om kan det vara skönt att ta sig en liten kortare semester. En helg i Skåne eller ett par dagar i Stockholm, för att inte glömma kontinenten.

Ibland kan det vara möjligt att kombinera en arbetsresa med några dagars semester. Man stannar kvar i staden och ser sig omkring, passar på att vara turist. Alla Sparrows flyglinjer finns här och är enkla att boka via hemsidan. Genom att läsa på redan innan avresan så vet man precis vad som är intressant och kan planera sitt besök. Det går att se en hel del på kort tid, det viktiga är att ha en realistisk rutt. Många hotell kan också stå till tjänst med uppgifter om museer och andra sevärdheter, de brukar samla på sig information och broschyrer för att ge till gästerna.

Större flygdestinationer

En del städer är knutpunkter, de flesta flyg utgår härifrån. Stockholm är ett exempel, med sina flygplatser är det till och med en av de större orterna i Norden. Men det finns också mycket bra förbindelser mellan mindre städer, nätverket har vuxit till sig. Detta gynnar så klart resenärerna, med flera valmöjligheter så är det lättare att kunna boka in en resa som verkligen passar. Ibland bara måste man vara på ett visst ställe på ett klockslag som inte går att ändra. Då är det bra att veta att resan är snabb och att det går att vara i tid, fräsch och utvilad efter en kortare flygresa.

Många konferenser planeras in med tanke på hur deltagarna kommer att anlända. Om de flesta kommer med tåg så väljer man en lokal i närheten av stationen, eller motorvägen om det handlar om biltrafik. Men om det finns en flygplats, eller om det är bra kommunikation in till staden, så kan detta vara det allra bästa alternativet. Det gör det möjligt att koncentrera sig på själv konferensen, istället för att förlora en hel dag med att resa till orten.

Inrikesflygets framtid

När man jämför Sveriges vägar med de i andra europeiska länder så är det klart att inrikesflyg har en stark framtid. Det är fortfarande ett mycket snabbt, smidigt och effektiv sätt att ta sig fram. Biljetterna kostar inte alls mycket, speciellt inte när man ser på hur mycket tid man sparar in mot andra färdmedel. Allt fler flygbolag väljer att satsa på små och stora orter inom landet, och antal resenärer ökar för varje år som går.

Passagerare med speciella behov kan också dra nytta av inrikesflyget. Både minderåriga barn och rörelsehindrade tas om  hand, likaså blinda och de med mentala behov. Att få assistans är en självklarhet på många linjer vilket gör inrikesflyget till det bästa valet för ett stort antal resenärer.

Leave a Reply