Home » Hett med modern digital infrastruktur

Hett med modern digital infrastruktur

  • by

I Sverige brukar vi vara på hugget när det gäller den tekniska utvecklingen och det gäller bland annat internet och fiberuppkoppling. Numera går var och varannan person omkring med en mobil, surfplatta eller dator med tillgång till internet och i hemmet är det snabba puckar som gäller.

298-fiber-internet-uppkopplingNär det gäller utvecklingen, byggandet och driften av fiber i dag är det företaget Svensk Infrastruktur som har ansvaret. Med flera års erfarenhet i bagaget har man som mål att kunna erbjuda svenska hushåll den mest moderna digitala infrastrukturen för TV, telefoni och bredband.

I dag gräver man ner fiberkablar på flera olika orter runt om i landet. På deras hemsida kan du läsa mer om de olika projekt som pågår eller är i startgroparna. Du kan även ta kontakt med personalen om du vill veta mer eller anmäla ditt intresse. Salem fibernät är en del av Svensk Infrastruktur och är i full gång just nu.

Eftersom vi är så beroende av internetuppkoppling i dag är detta något som är viktigt och bör prioriteras. Visserligen kostar det en del att få tillgång till nätet men därefter kan du räkna med snabb surf liksom att du har ökat värdet på din bostad om du eventuellt vill sälja den senare.

Lång livslängd med fiber

När Svensk Infrastruktur gräver ner fiberkablar baseras dessa på fiberoptiska nätverk. Detta i sin tur betyder att den information som skickas går lika snabbt som ljuset! Den senaste tekniken inom området kallas för blåsfiber och erbjuder en lång hållbarhet. Man räkna med att den digitala infrastrukturen kommer att hålla i mer än 50 år – vilket är imponerande då det även är miljövänligt och enkelt att byta ut vid behov.

Svensk Infrastruktur erbjuder flera olika tjänster som du också kan läsa mer om då du besöker deras hemsida. Var med och bli en del av framtiden! Särskilt om du har ett arbete som kräver att du har tillgång till internet utan att det börjar lagga så att du blir gråhårig i förtid.

 

Leave a Reply