Home » Håll båten fin med krympplast

Håll båten fin med krympplast

  • by

I Sverige finns det många glada båtägare. Och det är så klart härligt att dra fram båten när värmen återigen kommer under våren och sommaren. Men med tanke på hur dyr en båt vanligtvis kan vara vill man så klart skydda den så gott det går även under hösten och vintern då den inte längre plaskar i sjön eller havet.

60-skydda-båtar-krympplastPå våren och sommaren är allting frid och fröjd när det är varmt och skönt. Båten kan guppa i det härliga salta vattnet i egen takt. Men så småningom kommer kylan och hösten och vintern gör snart entré igen. Då är det så klart också läge att ta upp båten ur vattnet.

Frågan är hur du ska göra för att hålla den i fint skick och hur du ska hålla den skyddad på bästa sätt. Kanske har du använt en vanlig presenning tidigare eller hyrt in den i en dyr lokal? Ett annat smart sätt att skydda båten på när den är upptagen för säsongen är med Nordisk Plastkrympnings krympplast.

Flera fördelar

Det finns faktiskt ganska många fördelar med att använda krympplast om du vill skydda din fina båt. Dessutom är detta väldigt kostnadseffektivt vilket många säkert uppskattar. Detta är alltså den första stora fördelen. Men sedan är det också skönt att du kan skydda din båt med krympplast på ett väldigt enkelt och effektivt sätt. Sedan är det inte fel att det ser snyggt och prydligt ut också så klart.

Du kommer att kunna räkna med att krympplastfolien är ett motståndskraftigt skydd som håller mot regn, snö, ivriga vindar och den UV-strålning som solen bidrar med. Skulle du tråkigt nog få någon slags reva i krympplastfolien är det oftast relativt enkelt att åtgärda. Vidare finns det också luftningsventiler som gör att du inte riskerar få några fuktskador.

Om du skulle behöva komma in i din båt någon gång när det inte är säsong kan du montera en så kallad blixtlåsdörr också. Krympplasten är med andra ord ett utmärkt skydd som dessutom ger ett proffsigt intryck.

Vinterförvaring

En båt är ju inte direkt någonting man får plats med i förrådet hemma och självklart vill man ha den i tryggt förvar när den inte används för att det inte är säsong. Och om du ska förvara båten i Stockholmsområdet finns det en lista på förvaringsställen på den här sidan som kan vara vettiga att titta närmare på.

 

Leave a Reply