Home » Framtidens sätt att betala

Framtidens sätt att betala

  • by

Det finns inget tvivel om att dagens samhälle ser helt annorlunda ut än det gjorde för bara några årtionden sedan. Internet och den nya teknologin har öppnat flera nya möjligheter för butiker och restauranger. På många ställen är kontanter en del av gårdagens historia.

832-4-sӓker-betalningEn klar fördel med alla de olika betalningsmöjligheter som finns idag, och som inte inkluderar kontanter, är att riskerna har minskat. För butiker och de som jobbar i kassan är det stor skillnad, när det inte finns några pengar att prata om så minskar riskerna för rån- dramatiskt på vissa ställen. Men det finns också andra fördelar med framtidens betalningsterminaler.

Större kontroll och snabbare transaktioner

När allt sker elektroniskt så lyfts en del av ansvaret från butikägarens axlar, pengarna kontrolleras online och har man inte pengar så går det inte igenom. Elller så betalar man med kreditkort och då är det upp till banken att hålla reda på när kreditgränsen uppnåtts. Här finns flera typer av kortterminaler till både restauranger och butiker.

Idag har flera nya företag kommit upp som gör det lättare för alla parter att betala och ta emot pengar. Klarna, Swish, Seamless- dessa är idag välkända namn hos både butiker och kunder. Allt leder till en och samma punkt, där man slipper tänka på att ta ut pengar i bankomaten och bara kan dra fram sitt kort. Eller i vissa fall, mobilen. Att skicka pengar och utföra betalningar går på ett ögonblick, vilket underlättar livet för alla inblandade.

Klar och tydlig märkning

Men elektronik används inte bara för att betala för varorna, den är också behändig för att märka och registrera dem. Det mesta har koder idag, och inte minst olika sorters produkter. Dels har man de internationella märkningarna, de som visar vilket land de kommer ifrån och vad de innehåller. Men man kan också märka varorna internt, bland annat för att hålla ordning på sitt lager. Här kan du få hjälp att välja etikettskrivare som passar ditt behov vare sig det är till din butik eller restaurang.

En fördel med att märka sina varor med etiketter är att man kan lägga in priserna centralt. Det är inte längre nödvändigt att märka varje enskild vara, för att sedan märka över när det är rea eller priserna går upp. Istället tilldelar man dem en kod, som kan scannas av kassan eller en handhållen enhet. Koden kan sedan registreras med vilket pris som helst, vilket radikalt har dragit ner på tidskrävande arbetsuppgifter. Det har även gjort det möjligt för kunder att själva fylla sina kassar, och sedan bara betala direkt i kassan. Alla sparar tid och butiken sparar mycket pengar på att vara effektiva.

Butiker som ser in i framtiden

Det är klart att det kan verka jobbigt om man jobbat på ett speciellt sätt i många år, och nu måste införa förändringar. Men faktum är att det är bättre även för butikerna och restaurangerna. Dels kan man erbjuda sina kunder bättre möjligheter för att köpa de saker de önskar. Ibland vänder kunder på klacken när de måste betala kontant, det är något många inte vill göra längre. Här kan du läsa om Klarna som tänker börja arbeta med butiker.

Men samtidigt så minskar det tid och energi som kan användas för annat på arbetsplatsen. Man behöver inte lika många anställda när så mycket görs elektroniskt, något som är extra viktigt för mindre butiker. Ett rån eller inbrott kan vara dödsstöten för ett ställe, men om det inte finns pengar att stjäla så minskar denna risk. Samtidigt så är det svårare att råka ut för svindlare, allt kontrolleras elektroniskt och man har mindre ansvar.

Det är inte lätt att driva ett företag, och inom vissa branscher så är det stor konkurrens. Därför gäller det att ta vara på alla de möjligheter som finns idag som underlättar arbetet och gör det mer lönsamt. Naturligtvis är det en investering, men den kommer snabbt att visa sig lönsam. Elektroniska enheter som är kopplade via internet eller telefonlinjerna gör betalningar och transaktioner snabba och säkra. Allt fler kunder önskar använda sig av dessa och därför är det något som butiksägare också anammar. Framtidens betalningar fortsätter att bli allt mer effektiva och säkra, vilket gagnar alla.

 

 

Leave a Reply