Home » Förbättra företaget med underhållssystem

Förbättra företaget med underhållssystem

  • by

Känner du eller ni att ni skulle vilja utveckla ert företag och ta det vidare till nästa nivå? Då är det mycket möjligt att det är hög tid för er att ta kontakt med Enfo Framsteg för att ta reda på vad just ert företag kan få hjälp med. Här kan ni nämligen få chansen att utveckla er verksamhet vidare.

33-företag-hjälp-underhållssytemI dag finns det någonting som kallas för systemstöd som gör det möjligt för dig att utveckla en verksamhet så att den ska bli mer effektiv. Det ledande systemstödet för serviceverksamheter och underhållsverksamheter är Maximo underhållssystem från IBM och är värt att titta lite närmare på om ni är ute efter att förbättra företagets avkastning.

Vad är det?

Genom IBM Maximo kommer du att kunna få hjälp med hur du ska kunna få mer kontroll över till exempel utrustning, resurser, infrastruktur, produktion, kommunikation, transport och anläggningar i och med att du kommer att kunna sköta dem genom en så kallad gemensam plattform. Som du säkert förstå kommer detta att bidra till ökade effektivisering så småningom.

I och med att du får möjlighet att använda dina tillgångar på bästa möjliga sätt kommer du också att kunna påverka avkastningen så att den blir den högsta möjliga. Du får också chansen att utnyttja tilläggsmoduler om du skulle önska det.

Med tanke på att Maximo har uppnått statusen som ett av de ledande systemen under flera år i Garthers Magic Quadrant är det ingen dum idé att utforska detta. Du kommer att kunna känna dig trygg när du använder denna tjänst.

Vill man veta mer om underhållssystem eller behöver support, gå in på www.enfoframsteg.com för mer information och hjälp beträffande IBM Maximo.

Olika funktionsmoduler

I det som kallas för Maximo Asset Management finns det sex stycken funktionsmoduler som kallas de primära. Asset Management ger dig kontroll för att kunna spåra och sköta utrustningsinformation på ett mer effektivt sätt. Work Management gör att du kan sköta planerade liksom oplanerade arbetsorders. Service Management gör att du bland annat kan definiera tjänsteerbjudanden. Contract Manager innebär komplett service när det gäller en rad olika områden. Inventory Management ger dig nödvändig information om detaljer i lager och Procurement Management stöder verksamhetens faser när det gäller inköp.

Underhållssystem till Banverket

När Banverket skulle byta underhållssystem fick Sweco i uppdrag att sköta projektledningen. Uppdraget gick alltså ut på att skapa ett sätt som gör att de kan underhålla sina anläggningar gemensamt. Därmed kommer Sweco behöva få in kunskap från Banverket hur nuläget är och därefter kan förändringarna påbörjas för att skapa ett bättre alternativ. Men det är minst sagt komplext.

Som du ser finns det alltid möjlighet till förbättring. Och ofta handlar det om att göra någonting mer effektiv på ett eller annat sätt. Men det är inte fel att utforska de möjligheter som finns och satsa på att maximera företagets potential.

Leave a Reply