Home » Drick öl och vin med måtta

Drick öl och vin med måtta

  • by

Att ta sig ett glas vin eller en öl till middagen eller någon form av tilltugg är det många som anser trevligt. Dock gäller det så klart att dricka med måtta – även om det kan bli ett eller två glas för mycket ibland för en del.

446-4-vin-olEgentligen handlar allting om att ha lite balans. Då kan öl och vin till och med vara lite nyttig på sätt och vis om man får tro de hälsoråd som ges i tid och otid. Dessutom är det många som har ett genuint intresse och vill lära sig mer om de drycker de tänker inmundiga.

ExpertWines biodynamiskt odlade viner säljs på Systembolaget och kan vara spännande att prova för den som tycker att vin är att föredra om man inte har testat leverantören tidigare. Visst är det skönt när man har ”säkra kort” och som man vet är goda – men det kan trots allt vara roligt att vidga vyerna när det gäller smaklökarna.

Ekologiska drycker

Som så mycket annat kan du också köpa drycker på Systembolaget i dag som är ekologiska. Allt fler viner och ölsorter stämplas med just denna märkning och om du är medveten om vad du köper i matbutiken kan det vara tid att göra aktiva val även när du handlar din alkohol. ExpertWine är specialister på ekologiska viner, läs mer om företaget här och läs om hur de importerar sitt vin om du är nyfiken.

I Sverige är vi som bekant noga med att alkoholen som finns att köpa är rumstempererad så att det inte ska locka till att öppna en öl så fort vi kommer ut ur butiken. Men nu skriver Metro om att de i riksdagen har tagit upp frågan om kall öl på Systembolaget igen och hur det slutar återstår ännu att se då det inte lär bli aktuellt på länge.

Tags:

Leave a Reply