Home » De allra bästa sommardäcken till både små och stora bilar

De allra bästa sommardäcken till både små och stora bilar

  • by

Ofta lägger man fokus på vinterdäcken och på hur viktigt det är att det är av god kvalitet och i utmärkt kondition. Och det är klart att det ofta uppstår farliga situationer om väglaget är halt och man inte har bra däck. Men minst lika viktigt är det med bra sommardäck, så att bilen ligger stadigt på vägen och man har ett gott grepp.

Tire.Det är bra att läsa igenom de listor som läggs ut efter en provning av olika däck. Där kan man se vilka däck som passar bäst till ens bil och även till den form av körning som man planerar. En del passar på att åka runt hela Europa under semestern, det är skönt att ha med sig sin egen bil och kunna ta sig mellan hotell och strand. Eller så tar men med sig tältet och drar ut i svenska skogarna, även här finns det ett antal miljöer som kräver bra sommardäck.

Valet av sommardäck

Det är inte direkt billigt med däck, så det är något man ska välja med omsorg. Samtidigt så kan bra däck hålla ett tag, speciellt i ett land som Sverige där man byter mellan årstiderna. Under vinterhalvåret är det bra att lägga däcken på ett säkert ställe där de inte utsätts för väder och vind, så att de håller bättre. Hos en del garage finns det möjlighet att betala för förvaring av däck, det kan vara den allra bästa lösningen.

Du hittar förstärkta däck här. De är mycket bra, passar till alla bilar och kan verkligen vara till nytta. Ett starkt däck håller längre, det säger nästan sig självt. Men det ger också en stadga och tyngd åt bilen, det känns att man har bra däck. Detta är en av anledningarna till att de blivit så populära. Så detta är något att tänka på och ta med i diskussionen när man ska välja nya sommardäck.

Samtidigt så är det ju inte bara bilen som måste ses över och kontrolleras när det börjar bli vår och sol. Många reser inte runt med tältet utan föredrar att packa in hela familjen i en husvagn. På detta sätt har man ju både logi och transport på samma gång. Det är lätt att ställa upp husvagnen på en camping för att sedan utforska omgivningarna med bilen. Här finns förstärkta däck till husvagn för den som vill köra riktigt säkert och tryggt.

Vikten av rätt sorts däck

Det är av yttersta vikt att välja bra däck och sedan också att balansera dem korrekt. När hjulen och däcken sitter som de ska så fungerar bilen bättre. Den drar mindre bensin men framför allt så är det säkrare att köra. Här handlar det om att fatta beslut och göra en liten investering, även om bra däck inte kostar skjortan. Årets bästa sommardäck hittar du i denna artikel från Expressen. De har kontrollerat Bridgestone, Dunlop, Continental och alla de andra mer eller mindre kända märken som finns på marknaden. Det är en mycket bra uppställning där man får ett hum om vilket val som kanske skulle vara bäst för ens bil.

När de testar däcken för att se hur bra de är så brukar man göra det på både torrt och vått underlag. Det är bra att veta hur de reagerar under mindre fördelaktiga omständigheter. Styrresponsen i olika situationer kan vara avgörande för hur man klarar av att kontrollera bilen, vilket ju är absolut grundläggande.  Ju fler delar ett test har desto lättare är det att kunna föreställa sig de flesta olika situationer som en förare kan hamna i. För det är ju inte när man kör på en vacker sommardag på världens bästa väg som däcken kan göra stor skillnad, utan det är när det regnar eller snöar och underlaget är förrädiskt. När man måste vara på sin vakt och kanske bromsa in lite häftigare än vanligt, det är då som vikten av bra däck verkligen märks. Att köra bil är inte det svåraste som finns, men det gäller att vara på sin vakt mot allt som kan hända. Därför ska man alltid se till att underhålla sin bil, att hålla den servad och rätt utrustad. Däcken är i detta sammanhang grundläggande.

Leave a Reply