Home » Därför är svenska kontorsstolar populära utomlands

Därför är svenska kontorsstolar populära utomlands

  • by

När du sysslar med något brukar du lära dig en hel del om saken. För andra personer kanske det hela inte är så intressant. Till exempel är mässor och konferenser som handlar om kontorsstolar något som bara vissa företagare bryr sig om. Samt de som sitter på deras kontor och arbetar. Med en bra kommunikation mellan medarbetare och ledning kan du komma fram till vilka möbler som är de allra bästa.

Att inreda ett kontor handlar om så mycket mer än bara estetiska värderingar. De har sin plats, fakta visar att folk jobbar bättre när de sitter i trevliga omgivningar. Men framför allt gäller det att inreda ditt kontor så att det fungerar ergonomiskt. Läran om hur arbetsställningen påverkar en människas kropp har mycket att säga till om. Det är en av anledningarna till att svenska stolar blivit så populära i utlandet.

Hur ska du sitta?

Frågan om hur man ska sitta och jobba är viktig. För det räcker med en liten belastning på kroppen så kan du få rejäla problem. Att sitta och jobba med en dator är inte jobbigt i sig självt. Men de flesta har vid det här laget hört talas om musarm. Du rör armen lite grand, men hela tiden på fel sätt. Det vill säga du belastar den så att du får ont. Ergoffs utbud av arbetsstolar garanterar att du hittar den rätta stolen för dig och dina medarbetare.

Just stolen är ett bra ställe att börja med när du vill skapa harmoni på kontoret. Vissa arbetsstolar har inget ryggstöd. Det är en gammal tradition som visat sig försätta kroppen i en bättre ställning. Du orkar med mer och slipper flera av de så tråkiga förslitningsskadorna. Till en början kan det kännas lite konstigt. De flesta är vana vid att kunna luta sig tillbaka för att vila. Men med tiden kommer du att uppleva hur kroppen mår så mycket bättre. Snygga och smarta stolar för kontoret.

Må bra på jobbet

Hur du sitter spelar stor roll. Men även var du har din arbetsposition placerad kan påverka hur du mår. Vissa uppgifter kräver mer tystnad och ro, ibland måste du bara kunna koncentrera dig. För andra kan det passa bättre om du är i närheten av dina kollegor. Något som verkligen blir allt större på de flesta arbetsplatser är grupparbete. Det innebär inte alltid att du ska jobba tillsammans med alla andra. Men man har insett hur viktig varje liten kugge är för att slutresultatet ska bli bra.

Därför så brukar man ha möte relativt ofta. Med uppföljningar och möjlighet för alla att uttrycka sina åsikter. Sedan ska dessa förvandlas till en arbetsplan där alla har sina egna uppgifter. Du uppmuntras att stämma av och kommunicera med de andra i din grupp eller team. Allt detta skapar en viss atmosfär på kontoret.

För att uppnå de allra bästa resultaten har en del förvandlat sitt kontorslandskap till något helt nytt. Du har inte längre din egen plats utan flyttar runt lite hur du vill. Var du sitter kan bero på vilken uppgift du håller på med. Hur du sitter ska alltid vara ergonomiskt och väl anpassat. Dagens Industri rapporterar i den här artikeln om varför svenska kontorsstolar säljer bra på den utländska marknaden.

Ett viktigt hantverk

Nu är det alltså inte bara att snickra ihop en stol och hoppas på det bästa. Istället ligger det forskning bakom de bästa kontorsmöblerna. En helt vanlig stol blir inte populär i utlandet, men en unik konstruktion har stora chanser att lyckas på de flesta marknader. För allt fler arbetsgivare har insett hur viktigt det är med företagshälsan. Svenska Dagbladet skriver här om att gedigen utbildning ofta ligger bakom tillverkning av kontorsstolar.

Under flera årtionden har de anställda haft förmåner som inkluderat hälsokontroller och gymkort. Den senaste trenden är att skapa arbetsplatser som passar den mänskliga kroppen och inte tvärtom. Dels månar företagen om sina anställda. Men det är också lönsamt för verksamheten. Färre sjukskrivningar gör att du sparar pengar. Större trivsel leder till ökad produktivitet. Alla vinner därför på att satsa på bra kontorsstolar och andra möbler.

Sköt om din hälsa

Ergonomiska stolar är en bra grund för bättre hälsa. Men det krävs en del av den som sitter på stolen också. För om du tillbringar flera timmar på din fina stol kan du ändå bli utsliten eller få skador. Det är inte en magisk möbel som tillåter dig att ignorera din kropp. Tvärtom ska det vara en påminnelse om vilken skatt du har, och som du måste ta hand om.

Det finns flera bra sätt att sköta om sin hälsa. Bland annat så rekommenderas det att vara noga med att ställa sig upp och sträcka ut musklerna regelbundet. Att inte stanna kvar, hukad över datorn, och jobba i flera timmar. Skapa goda vanor som gör att du orkar med mer. I värsta fall får du sätta ett alarm som påminner dig om att byta position.

En sund kost och regelbunden motion bygger på det du gör på jobbet. Ju starkare dina muskler är desto lättare blir det att jobba. Vare sig du har ett fysiskt krävande yrke eller sitter vid ett skrivbord varje dag så kan du hjälpa dig själv genom att ta hand om din kropp. Väl tränade muskler blir inte utslitna så snabbt. Så om du har en ergonomisk arbetsplats och gör vad du kan på din fritid kommer du att må mycket bättre.

Leave a Reply