Home » Brunchen – frukost hela dagen lång

Brunchen – frukost hela dagen lång

  • by

Söndagarna har blivit en klassisk dag för brunch. Du vaknar ofta sent och vill helst ta det lite lugnt. Samtidigt så är du redo för något gott att äta. Det är inte bara de som är ute och firar på lördagskvällen som har behov av påfyllning nästkommande förmiddag. Många tar också brunchen som ett sätt att umgås. Med familj, vänner eller bekanta. Nu kan du få brunch hela veckan på ett flertal restauranger.

Frukost eller brunch kan göra stor skillnad i det dagliga livet. Alla vet hur viktigt det är med mat i början av dagen. Med det så populära brunchkonceptet som bara fortsätter att sprida sig har du ett stort urval av olika inriktningar. Det finns inte längre någon anledning att skippa dagens första måltid. Tack vare alla de goda alternativ som finns så blir det snabbt dagens höjdpunkt.

Vad ska vi äta idag?

En fördel med att brunch blivit trendigt är just att du kan välja något nytt nästan varje dag. Om du äter skaldjur idag kan du ha vegetariskt i morgon. Engelsk brunch på lördag och fransk på söndag. Det är klart att de flesta kanske inte går ut varje dag till brunch. Någon gång måste du jobba och göra annat. Men det har blivit ett vanligt sätt att träffa gänget på, till exempel. En tjejbrunch tar inte så lång tid, men du hinner uppdatera varandra om det senaste. Fabulösa Mr French serverar brunch buffé i Stockholm och lockar många.

Buffet är alltså ett bra sätt att äta brunch. Du kan smaka flera olika rätter och sedan ta om av det du föredrar. Det ger en vidd till måltiden och gör det också lättare för alla i familjen att hitta något de tycker om. Andra ställen serverar allt på en tallrik. Du beställer det du vill ha från deras meny. Men ofta så innehåller dessa rätter också en kombination av flera olika saker. För brunchen ska njutas. En genuin fransk restaurang i gamla stan för unika matupplevelser är Mr French.

Brunch på eftermiddagen?

Nu har ju inte alla samma schema. Det är många som jobbar tidigt på morgonen eller som har en lång resa hem efter avslutad arbetsdag. Andra börjar sitt skift på kvällen, och så vidare. Därför måste också måltiderna anpassas något, samhällets dynamik har förändrats. Metro skriver här om att brunch är frukost hela dagen lång. När du kan få brunch eller frukost hela dagen så slipper du gå hungrig oavsett dina arbetstider.

För ibland kan lunch eller middag vara för mycket. Det enda du vill ha är en lite mindre, men god, måltid. Då passar det bra med brunch. Speciellt på helgen när du kanske vill göra olika saker under dagen. Efter brunchen har du både tid och energi som håller ända fram till middagen. Du kan gå ut i skogen, leka med barnen, måla huset eller något annat som lockar på en söndagseftermiddag.

Stort urval av brunchställen

Idag spelar det nästan ingen roll var du bor någonstans. Det finns alltid minst ett brunchställe. En del restauranger erbjuder bara brunch på helgerna, medan andra är renodlade matställen för frukost och brunch. Detta gör det lättare för dig att planera din vecka. Inte alla vill äta brunch varje vecka, medan andra har gjort det till en regelbunden vana. Det är ett härligt sätt att äta lite god mat och träffa folk utan att det blir en stor sak.

Om du bor i en storstad har du säkert en uppsjö av restauranger att välja mellan. Några stycken brukar vara storfavoriter och ibland kan du få köa ganska länge för att komma in. Men ibland så är det de små, oansenliga matställena som förvånar dig med utsökt mat och dryck. För att göra det lättare för dig att hitta fram till de allra bästa kan det vara bra att läsa recensioner. Hitta brunchen i den stora guiden till Stockholm. Läs mer på den här sidan i Cafe’.

Viktigt att äta sund mat

Många är idag intresserade av att äta sunt. De lägger ner tid och energi på att lära känna vilka vitaminer, mineraler och andra byggstenar som du behöver för att må bra. Efter ett tag så blir det en vana. Din kropp vänjer sig vid bra produkter och du märker av om du slarvar en vecka. Detta är något som många restauranger har hakat på. De väljer bra råvaror och serverar sund mat.

Det som är så bra är att sund mat kan vara riktigt god. En bra kock kan förvandla vad som helst till en njutbar måltid. Därmed kan du kombinera en sund livsstil med att äta ute och ha det bra. Du måste inte avvika från dina principer bara för att du äter ute. Tvärtom så är det många restauranger som har blivit kända just för att de satsar på hälsa.

Alltid dags för brunch

Det finns ett ordspråk som börjar med att äta bör man. Men idag så ligger fokus mycket mer på att njuta av livet än bara klara sig genom dagen. Den växande trenden med brunch är ett bra exempel på detta. Du får något gott i dig som håller dig alert och pigg hela dagen. Genom att välja bra restauranger kan du vara säker på att råvarorna är färska, och kanske även organiska. Brunch är gott och något du faktiskt kan äta när som helst på dagen. En lagom stor måltid som ger dig allt du behöver, både närings- och smakmässigt.

Leave a Reply