Home » Bemanningsföretag anlitas inom psykiatrin

Bemanningsföretag anlitas inom psykiatrin

  • by

Psykiatrin är i stort behov av riktigt bra sjuksköterskor som är passionerade för sina arbeten och de patienter de kommer i kontakt med. Dock lider detta område inom sjukvården som de flesta andra av sjuksköterskebrist eftersom fler och fler sjuksköterskor istället väljer andra vägar för att få en skälig lön för sitt jobb.

98-5-bemanningsforetag-anlitas-inom-psykiatrinAtt arbeta som sjuksköterska är ett givande yrke då man får möjlighet att faktiskt göra skillnad i en människas vardag – ofta i en av deras svåraste stunder eftersom sjukdom på många sätt kan förändra livet drastiskt. Inom psykiatrin är det extra viktigt att det finns bra personal eftersom de personer som söker sig dit ofta kommer att ha en längre kontakt med avdelningen och därmed dra fördel av att det är personal man kan lita på när man kommer dit.

Att bemanningsföretag anlitas inom psykiatrin är idag dock ett faktum som inte går att komma undan eftersom fler och fler sjuksköterskor väljer en väg där de får skäligt betalt för allt det arbete de lägger ned i sitt dagliga jobb. Detta är ett bemanningsföretag för dig som sjuksköterska inom psykiatri och vill ha goda arbetsvillkor och du kan läsa mer själv för att bilda dig en uppfattning om det är något för dig eller inte.

Fördelar med att välja bemanningsföretag som arbetsgivare

  • Du får stor frihet i att välja dina egna arbetstider. Önskar du arbeta heltid, halvtid eller kanske sjuttiofem procent står det dig fritt att bestämma detta. Dessutom kan du alltid lägga scheman som innebär att du väljer kvällstid, nattetid eller dagtid för dina arbetspass och justera eftersom.
  • Du har dessutom möjlighet att välja om du vill ha ett korttidskontrakt eller ett längre kontrakt vilket ger dig stor frihet att till exempel kunna vara hemma mer med barnen om sommaren och arbeta lite mer vintertid. Perfekt för den som har familj eller av andra anledningar vill arbeta i olika omfattning beroende på tid på året.
  • Lönen är mycket bra om man jämför med de traditionella arbetsgivarna kommun och landsting. Detta gäller både ingångslöner för en ny sjuksköterska och löneutvecklingsmässigt oavsett om du arbetat som sjuksköterska under många år eller är relativt ny.
  • Bemanningsföretag erbjuder ofta riktigt bra personalförmåner så som exempelvis gratis månadskort i kollektivtrafiken eller friskvårdsbidrag på exempelvis ett gym.
  • Man har dessutom en personlig kontakt på bemanningsföretaget. Detta gör att man alltid har någon att vända sig till om man har frågor eller andra undringar man vill bolla med en person man litar på. Kontaktpersonen är densamma oavsett om man byter arbetsplats eller sjukhus när ens kontrakt är slut.

Medlease är ett bemanningsföretag för sjuksköterskor som specialiserat sig på just detta. Man anlitar sjuksköterskor inom alla vårdområden och är något av experter på att placera rätt person på rätt plats. Att bemanningsföretag anlitas inom psykiatrin är idag ett faktum och även i detta företag är det korrekt att man gör det. Psykiatrin är ett mycket viktigt område och man lägger ned intensivt med tid på att hitta rätt sjuksköterskor för just detta.

Hur sjuksköterskor från bemanningsföretag används inom psykiatrin kan man höra i detta inslag i Sveriges Radio. Media rapporterar ofta om hur situationen ser ut i vården och det kan handla om allt från kostnadsproblem till långa köer för att få den vård man behöver. Det är tyvärr ett faktum att det ofta är negativa inslag men det finns en chans att detta håller på att förändras.

Att bemanningsföretag anlitas inom psykiatrin, äldrevården, barnmedicin och många andra områden är ett första steg på vägen mot en vård som sker snabbt och ytterligare förbättrar patientsäkerheten oavsett vart man befinner sig och vem man är.

Alla skall ha rätt till bra vård och de som arbetar med detta viktiga område skall ha rätt till att få en lön som motsvarar det hårda arbete de varje dag lägger ned på att få människor att må så bra det bara går medan de vårdas på sjukhus eller har någon annan form av kontakt med vården. Det är detta som bemanningsföretagen har insett och det är en stor anledning till att fler och fler sjuksköterskor väljer denna karriärväg för att kunna utvecklas på bästa sätt i sitt yrkesliv såväl som i sitt privatliv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply