Home » Att köpa lotter på nätet

Att köpa lotter på nätet

  • by

Lotterier är en stor verksamhet i Sverige, med miljontals lotter som säljs varje år. Vissa lotter har en relativt stor vinstchans, på en del vinner man på var femte lott, medan andra bara ger vinst någon gång ibland. Vanligtvis har man större chans att vinna när lotterna inte kostar så mycket.

MA264-Köpa lotterNär man vill köpa lotter på nätet fungerar det på ungefär samma sätt som i butiken. Skillnaden ligger i hur man betalar. Först skapar man ett användarkonto, där man själv väljer passord. Vanligtvis får man uppge sitt personnummer här, det är för att man måste vara över 18 år gammal för att köpa lotter på nätet. Sedan är det bara att sätta igång och köpa lotter.

Om man vill kan man ha en prenumeration på lotter. Detta innebär att man får ett visst antal lotter hemskickade varje månad, förutsatt att man redan har betalt dem. En del sajter skickar räkning tillsammans med lotterna, men det vanliga är att man betalar i förväg. Detta kan göras med autogiro, efaktura eller vanlig faktura. Man kan när som helst ändra hur många lotter man vill ha i prenumeration, eller avsluta den helt och hållet.

Det är olagligt att främja eller göra reklam för utländska lotterier i Sverige. Men man har rätt att köpa lotter från dem om man så vill. Det enda man ska tänka på när man köper lotter på nätet från ett utländskt lotteri är att om man får problem med dem så står man ensam. För svenska lotterier finns det många regler och lagar. Om det skulle uppstå en tvist eller problem kan man alltid vända sig till Lotteriinspektionen.

Helt ensam står man inte om man skulle köpa lotter på nätet från en utländsk sajt. Om det uppstår en tvist kan man kontakta myndigheten i det landet. För lotterier i EU länder kan man kontakta Konsument Europa, om man bor i Sverige. De allra flesta lotterier i Sverige, både online och andra ställen, står under kontroll av myndigheterna. Det finns både lagar som reglererar vem som får anordna ett lotteri och hur stor vinsten får vara. Samtidigt gör man ständiga kontroller för att försäkra sig om att lagarna efterföljs.

Det är både snabbt och enkelt att köpa lotter online. Man har en klar översikt över utbudet, och mycket att välja på. Vare sig man köper lotter en och en, eller har en prenumeration, väljer allt fler att göra det på nätet.

Leave a Reply