Home » Använd radion till marknadsföringen

Använd radion till marknadsföringen

  • by

I dag finns det en mängd olika alternativ när det gäller att försöka marknadsföra till exempel ett företag eller ett särskilt evenemang. Därför är det inte alltid så lätt att välja. Men ett ypperligt alternativ är trots allt radioreklam.

8-volym-knappDe allra flesta människor lyssnar på radio i någon mån då och då. Visserligen har förmodligen antalet radiolyssnare minskat något sedan de olika musiktjänsterna på nätet och i mobilen lanserades men många gillar fortfarande radion och lyssnar dagligen.

Det finns väldigt många olika radiokanaler att välja mellan i dag. Och förmodligen beror det på vilken typ av musik du gillar och vad du är intresserad av som är avgörande för att du väljer en viss radiokanal framför en annan. Du kan till exempel välja någon av alla Sveriges Radios kanaler eller också väljer du en av alla kommersiella radiokanaler som dessutom innehåller en hel del reklam.

Tänk på målgruppen

Om du skulle vara intresserad av att skapa en radioreklam är det så klart av stor vikt vilken kanal du väljer beroende på vilken målgrupp det är du vill rikta dig till. Då kan du till exempel ta kontakt med olika kommersiella radiokanaler och fråga om hur deras målgrupp ser ut så att din radioreklam når ut till rätt personer som kommer att uppmärksamma vad den säger.

För att du ska kunna skapa en bra radioreklam är det en smart idé att vända sig till ett produktionsbolag som sysslar med just ljud. Det finns många olika sådana produktionsbolag att välja mellan i avlånga Sverige i dag. Du kan bland annat gå till Flickornalarsson.se om du vill ha mer information om deras verksamhet och hur det går till om du vill göra en radioreklam via dem.

Populärt produktionsbolag

Vill du vara säker på att du får en slutprodukt som är av hög kvalitet finns det många olika produktionsbolag att välja mellan. Och Sveriges mest prisbelönta produktionsbolag inom radioreklam är Flickorna Larsson som sitter i Stockholm på Kammakargatan 12.

Har du alltså din verksamhet i Stockholm och vill få till en riktigt bra radioreklam kan det vara värt att ta kontakt med Flickorna Larsson och se vad de skulle kunna göra för dig efter dina önskemål.

Det finns en del olika saker som är bra att tänka på när det produceras radioreklam och det kan du vara säker på att Flickorna Larsson har koll på med tanke på att de har vunnit pris. Två viktiga saker är självklart att radioreklamen innehåller någon slags jingel som lyssnaren kan förknippa med just ditt företag. Sedan ska du ha ett bra manus som säger mycket på kort tid som inte är alltför komplicerat.

Du bör också lusläsa manuset och lyssna igenom din radioreklam x antal gånger innan den går ut i sändning så att det inte finns någonting som kan tolkas tvivelaktigt. Skulle någon feltolka din reklam eller kanske inte anse att den speglar verkligheten blir situationen genast jobbig om reklamen skulle bli anmäld.

Använd som komplement

Beroende på hur stora resurser du och ditt företag har kanske ni går ut och satsar på tv-reklam från början. Men då är det ingen dum idé att använda radioreklam som ett komplement till den andra reklamen. Då når du ut till en ännu bredare grupp människor som förhoppningsvis kan bli blivande kunder framöver. Och det behöver inte bara vara företag. Ibland kan en del vilja sprida ett budskap. Ett sådant exempel är att Le Bureau och Skolverket satsar på radioreklamskampanj.

En radioreklam kan med andra ord också användas för att väcka en tanke om kanske inte funnits tidigare. Ibland är det smart att försöka plantera en tanke eller idé hos människor. Plötsligt väcks en längtan eller ett begär som inte fanns tidigare. Här har alltså Skolverket försökt få yrkeskunniga till att hoppa på möjligheten att bli yrkeslärare genom en tankeväckande film tillsammans med radioreklam som komplement.

Och om du anlitar ett produktionsbolag kan du också få hjälp med hela processen som det innebär att skapa en bra radioreklam. Oavsett om du vill att den ska vara ”huvudreklamen” eller om du vill att den ska fungera som ett komplement. Med radioreklam finns otroligt många möjligheter det gäller bara att se det själv och satsa på det.

Leave a Reply