Home » Affischramar kan anvandas till mycket

Affischramar kan anvandas till mycket

  • by

Det finns flera snygga posters eller affischer till salu idag, och det är ett vanligt sätt att dekorera både hem och kontor. I tillägg så använder många dessa stora bilder till att marknadsföra sitt företag eller ge information om olika saker.

135-5-affischramNär man ska sätta upp en affisch är ramen minst lika viktig som själva bilden. Det ser fult ut att bara tejpa upp den, och ofta så ramlar de också ner om man inte gör det ordentligt från början. En ordentlig affischram i en färg som passar till budskapet eller inredningen är som pricken över i:et. Den drar uppmärksamheten till affischen, som kommer att stå ut på ett mycket smakfullt sätt. Men dessa affischramar kan användas till så mycket mer, om man bara har lite fantasi.

Vikten av affischramar

En stor affisch har en tendens att rulla sig och gå sönder om man inte sätter upp den ordentligt. Medan den väntar bör den vara rullad, gärna inuti ett papp-rör eller något liknande som hjälper den att hålla formen. Vissa ramar har plast på framsidan som skyddar affischen ytterligare och som gör det lättare att torka damm. Andra är helt enkelt en ram, som spänner ut det stora pappersarket och håller fast det.

Eftersom dessa affischramar kommer i så många olika färger är det lättare att välja en som verkligen matchar resten av rummet. Det behöver inte direkt vara en färg som passar affischen, utan kan istället vara en som matchar gardinerna, bara som ett exempel. Eller så lägger man fokus på själva bilden och tar en färg som framhäver motivet och kanske plockar upp en av nyanserna. Du hittar här affischramar i olika storlekar.

Varför affischer?

Frågan om vad man kan använda affischer till kan tyckas överflödig. Man köper en affisch eller poster för att man tycker om bilden, det är ett sätt att pynta runt omkring sig. Men egentligen så kan dessa stora bilder vara ett utmärkt sätt att marknadsföra sig på, de syns väl och budskapet kommer fram klart och tydligt. Det allra bästa är att kontakta ett företag som specialiserat sig på skyltar och denna sorts material. Hos SignMasterhttp://webshop.signmaster.se kan du skapa fantastiskt marknadsföringsmaterial och mycket annat.

Vissa affischer ska vara permanenta, de sätts i receptionen eller väntrummet. Här sitter folk ofta under mer eller mindre långa perioder och det är naturligt att läsa det som sitter runt omkring en på väggarna. Med jämna mellanrum kanske man byter ut affischerna, eller så kan det förnyas med ramar i en annan färg. Ett annat sätt att använda affischer är för en speciell kampanj eller budskap, något som har en begränsad tidsperiod eller som hör samman med ett speciellt erbjudande.

Det är alltså helt klart att affischer och affischramar har sin plats, både privat och i verksamheten. Man kan nå ut till flera personer med ett budskap, eller så blir det en fin dekoration i vardagsrummet. Med en bra ram kan man framhäva det som är viktigt, vare sig det är bilden eller omgivningarna. Den skyddar också affischen så den håller och inte blir förstörd.

Använda affischramar till mycket annat

Med sina raka linjer och trevliga färger kan affischramar vara nog så inspirerande. Man kan skapa flera olika saker med dem, speciellt om man tänker utanför ramen. I detta inslag från Sveriges Radio kan man se hur affischramar kan användas även inom konsten. Detta är nog det första man tänker på för återanvändning eller alternativ för affischramar. En  del konstnärer tar vardagliga saker och förvandlar dem till något alldeles speciellt. Konst som föds från en kombination av geni och en helt vanlig ram.

Det finns flera roliga saker man kan göra med en affischram eller två, vare sig den är ny eller gammal. En del sätter flera små bilder inuti, som ett sorts kollage. Faktum är att det är ett utmärkt sätt att ge barnens teckningar en viktig plats i hemmet. Man kan ta de bästa teckningarna från kylskåpsdörren eller be barnen rita nya, och sätta dem tillsammans i en stor affischram. Barnen blir glada över att se sina alster uppsatta på väggen, men det ser mer organiserat ut och visar att man tänkt efter lite extra.

Andra tar själva ramarna och skär dem i lagom långa bitar, för att sedan klistra dem på en kal och tråkig byrålåda. Här kan man låta fantasin flöda, kanske en färg per byrålåda eller två lister på samma. Detta kan vara en bra ide’ om man har en gammal ram, men eftersom de inte kostar så mycket är det lätt att skaffa sig en i den färg man tycker om.  Det finns alltså mycket att göra med affischramar, förutom att rama in affischer naturligtvis. Med lite fantasi och hantverksanda kan man förnya sig och sitt hem, något som de flesta har behov av lite då och då.

Leave a Reply